Aftensmad

Pitabrød med kødboller og ovnkartofler

af Camilla Zarah Lawes 1. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 22: Ugens tirsdagsopskrift er pitabrød med kødboller og ovnkartofler. Få opskriften her

Pitabrød med kødboller og ovnkartofler til 4 personer ( 30 min + 25 min i ovn)

Pitabrødene er også meget velegnede til madpakker eller i picnickurven. 

DET SKAL DU BRUGE 8 pitabrød, gerne grove   KØDBOLLER 500 g hakket oksekød 1 dl mineralvand 1 æg 2 fed hvidløg 2 spsk. tørret oregano 1 spsk. tørret timian 50 g havregryn 3 spsk. hvedemel salt og friskkværnet peber olie + smør til stegning   OVNKARTOFLER 4 bagekartofler 1 spsk. rapsolie salt 1 stilk frisk rosmarin   FYLD 1 lille romainesalat 1 gul peberfrugt 1 rød peberfrugt   KARRYDRESSING 2 dl græsk yoghurt 2 fed hvidløg 1 tsk. karry 1 lille bundt koriander salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du pitabrød med kødboller og ovnkartofler

  1. Ovnkartofler: Skyl eller skræl kartoflerne, og skær dem i bjælker. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og rosmarin, og steg dem gyldne og møre i en 180° varm ovn i 25 minutter.   2. Kødboller: Rør oksekød sammen med mineralvand og æg. Pil og riv hvidløg, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Justér evt. med lidt koldt vand – konsistensen skal være fast. Form farsen til små kødboller. Brun dem i olie og smør på en pande, og læg dem i et ovnfast fad. Steg dem færdige i ovnen i 10 minutter ved 180°.   3. Karrydressing: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg, karry, friskhakket koriander, salt og peber.   4. Fyld: Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Rens peberfrugterne, og skær dem i stave. Lun pitabrødene i ovnen, og servér dem med grøntsager, kødboller, karry-dressing og ovnkartofler.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Couscous med kylling og spinatsalat med granatæble og rødløg - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney - Få opskriften her

Torsdag: Lammekølle i fad med kartofler og appelsin - Få opskriften her

Fredag: Dampet laks med krydderurtesalat og små tomattærter - Få opskriften her