Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter
Aftensmad

Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter

af Emma Martiny 31. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Kyllingen får ekstra smag af grøn pesto, der fyldes indeni sammen med frisk mozzarella. Her får du opskriften på pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 4 spsk. grøn pesto
  • 2 friske mozzarellakugler a 125 g
  • 120 g serranoskinke
  • evt. 4 kødnåle

SØDE KARTOFFELFRITTER

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

TIL SERVERING

  • blandet grøn salat
  • aioli

Opskrift - sådan laver du pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter 

  1. SØDE KARTOFFELFRITTER: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem ud i grove fritter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i olivenolie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 40 minutter, til de er sprøde.   2. Skær en dyb lomme i hver kyllingefilet. Fyld dem med 1 spsk. pesto. Del mozzarellakuglerne i halve, og læg dem forsigtigt ind i lommerne. Fold serranoskinke omkring kyllingebrystfileterne, og luk evt. hullet med kødnåle. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte, og serranoskinken er sprød.   3. SERVERING: Servér de fyldte kyllingefileter med søde kartoffelfritter, grøn salat og aioli.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka med hummus – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater – Få opskriften her

Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter