frikadeller
Aftensmad

Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

af Marie Melchior 4. august 2016
Foto: Line Falck
Alle har deres egen yndlingsopskrift på frikadeller – men giv også denne persillevariant en chance! Her får du opskriften på persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalv og flæsk salt og friskkværnet peber 75 g havregryn 1½ dl mælk 1 æg ½ bundt bredbladet persille   SPELTSALAT 200 g speltkerner 2 bolsjebeder 1 agurk ½ bundt bredbladet persille   RUGBRØDSCROUTONER 2 skiver rugbrød 2 spsk. olivenolie 1 spsk. flagesalt   VINAIGRETTE 1 spsk. dijonsennep 1 tsk. flydende honning 1 spsk. vineddike 5 spsk. olivenolie   PRØV OGSÅ: Spicy frikadeller og rødbedesalat  

Opskrift - sådan laver du persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner

  1. Tænd ovnen på 200°. Rør hakket kød med salt og peber i en skål. Rør havregryn, mælk og æg i. Skyl, nip og hak persillen, og rør den i farsen. Form farsen til frikadeller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter.   2. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og vend dem med olie og salt. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.   3. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afkøl under koldt vand. Skræl bolsjebeder, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Bland speltkerner, bolsjebeder og agurk. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Pynt salaten med persille og rugbrødscroutoner.   4. VINAIGRETTE: Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. Servér sammen med frikadellerne.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her