

Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g hakket kalv og flæsk
- salt og friskkværnet peber
- 75 g havregryn
- 1½ dl mælk
- 1 æg
- ½ bundt bredbladet persille
SPELTSALAT
- 200 g speltkerner
- 2 bolsjebeder
- 1 agurk
- ½ bundt bredbladet persille
RUGBRØDSCROUTONER
- 2 skiver rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flagesalt
VINAIGRETTE
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
- 1 spsk. vineddike
- 5 spsk. olivenolie
1. Tænd ovnen på 200°. Rør hakket kød med salt og peber i en skål. Rør havregryn, mælk og æg i. Skyl, nip og hak persillen, og rør den i farsen. Form farsen til frikadeller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter.
2. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og vend dem med olie og salt. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.
3. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afkøl under koldt vand. Skræl bolsjebeder, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Bland speltkerner, bolsjebeder og agurk. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Pynt salaten med persille og rugbrødscroutoner.
4. VINAIGRETTE: Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. Servér sammen med frikadellerne.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her
Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her
Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her
Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her