madplan, steak, pebersteak, bønner, kapers, kartoffelsalat
Aftensmad

Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers

af Marie Melchior 6. april 2022
Foto: Line Falck
Madplan for uge 31: Ugens torsdagsopskrift er pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 oksebøffer
  • 2 spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • 200 g friske grønne bønner
  • 3 spsk. kapers
  • 1 bundt dild
  • 1 dl cremefraiche 9 %
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

En ret, der virkelig smager af noget. Både kapers og knust peber giver masser af karakter. 

1. Tag bøfferne ud af køleskabet, og lad dem få stuetemperatur, før de skal steges.

 

2. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Nip bønnerne, og kog dem i ca. 5 minutter sammen med kartoflerne. Hæld vandet fra kartofler og bønner, og afkøl med koldt vand. Bland kartofler og bønner med kapers og finthakket dild i en skål. Rør cremefraiche med citronsaft, og krydr med salt og peber. Dryp noget af cremefraichedressingen over kartoflerne, og stil resten af dressingen frem på bordet.

 

3. Stød de hele peberkorn i en morter. Vend bøfferne i knust peber. Opvarm olie og smør på en pande, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Servér med kartoffelsalat som tilbehør.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her

Fredag: Grillspyd med kylling og grillet majs - Få opskriften her