madplan, steak, pebersteak, bønner, kapers, kartoffelsalat
Aftensmad

Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers

af Marie Melchior 3. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 31: Ugens torsdagsopskrift er pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers. Få opskriften her

Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers til 4 personer

En ret, der virkelig smager af noget. Både kapers og knust peber giver masser af karakter.    Tid: 30 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 4 oksebøffer 2 spsk. hele peberkorn 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning   KARTOFFELSALAT 500 g små kartofler 200 g friske grønne bønner 3 spsk. kapers 1 bundt dild 1 dl cremefraiche 9 % saft af 1 citron salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers

  1. Tag bøfferne ud af køleskabet, og lad dem få stuetemperatur, før de skal steges.   2. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Nip bønnerne, og kog dem i ca. 5 minutter sammen med kartoflerne. Hæld vandet fra kartofler og bønner, og afkøl med koldt vand. Bland kartofler og bønner med kapers og finthakket dild i en skål. Rør cremefraiche med citronsaft, og krydr med salt og peber. Dryp noget af cremefraichedressingen over kartoflerne, og stil resten af dressingen frem på bordet.   3. Stød de hele peberkorn i en morter. Vend bøfferne i knust peber. Opvarm olie og smør på en pande, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Servér med kartoffelsalat som tilbehør.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her

Fredag: Grillspyd med kylling og grillet majs - Få opskriften her