Aftensmad

Peberhakkebøffer med mormorsalat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge har vi lavet 5 skønne opskrifter der er lavet i en fart. Her får du opskriften peberhakkebøffer med mormorsalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 4 spsk. groftkværnet sort peber
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt

MORMORSALAT

  • 1 salathoved
  • ½ agurk
  • 500 g små kogte kartofler
  • 3 forårsløg

DRESSING

  • 1 spsk. riseddike
  • 1 tsk. sukker
  • ¾ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • 3 spsk. friskhakket persille

Hvis du har en rest kartofler tilovers fra dagen før, er de gode at bruge i mormorsalaten.

1. Form kødet til 4 bøffer, og hak et ternet mønster i dem med en kniv. Drys groftkværnede peberkorn på en tallerken, og tril siderne af bøfferne i peberkornene. Brun bøfferne i olie på en pande ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg bøfferne i 3-6 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Tag panden fra varmen, og krydr bøfferne med salt.

 

2. Mormorsalat: Skyl og pluk salaten i grove stykker. Skyl agurken, og skær den i 4 cm lange, tynde stave. Skær de kogte kartofler i halve. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Vend salat, agurk, kartofler og forårsløg sammen.

 

3. Dressing: Rør eddike sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Rør fløde i, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Servér salaten som tilbehør til bøfferne. Drys med persille.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med kylling og bruschetta – Få opskriften her

Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat – Få opskriften her

Spinattærte med skinke og grøn salat – Få opskriften her

Lynstegt oksekød med sprøde grøntsager – Få opskriften her