Aftensmad

Pawpaw Tail

af Julie Hey 25. oktober 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
En anderledes og smagfuld frugtsalat, der kan serveres som tilbehør til diverse kødretter.

En anderledes og smagfuld frugtsalat, der kan serveres som tilbehør til diverse kødretter. Papaja anvendes hyppigt i det afrikanske køkken. Frugtkødet er blødt, saftigt og meget smagfuldt og kan variere i farven orange til rød.Pawpaw Tail (Tid: 15 min. + trækketid)

Ingredienser Fremgangsmåde 1 papajaSaft af 2 limefrugter1 spsk sukker1 spsk smør3 spsk mayonnaise1 spsk ketchup1 tsk revet løg

Skræl papajafrugterne, halver dem og fjern frøene med en ske.Skær frugtkødet i tynde skiver, vend det med limesaft og sæt det på køl i 30 min.Hæld sukkeret på en pande på svag varme. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad sukkeret smelte.Lad saucen køle af.Afdryp papajaen for saft og fordel den i små skåle.Kom saucen over og server med det samme.

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.

Spis og hjælp kenyanske kvinder - læs mere HER.Psst... Du kan også vinde en safari!Her får du opskrifterne på 6 traditionelle retter fra det kenyanske køkken

Svampe curry Spicy avocado Pawpaw Tail Kachumbari Nyama Choma Tamu-Tamu

GODE TIPS!

  • Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.
  • Vil du gøre noget særligt ud af din kenyanske aften - eller mangler inspiration-, skal du besøge African Touch i København. Her finder du et væld af masker, figurer og tallerkener og tekstiler. Se meget mere på www.africantouch.dk
  • Hvis du vil lære at lave mad fra hele verden, så læs mere i Nikolaj Kirks rejsekogebog »Mit lykkelige køkken« og lav mad fra f.eks. Tobago, Madagaskar og Kap Verde. Politikens Forlag, 352 sider, 350 kr.
  • Alverdens småretter finder du i Anne Hjernøes »AnneMad med mere«, som tager dig med på en gastronomisk rejse gennem de mest populære køkkener i fjerne lande. Politikens Forlag, 272 sider, 300 kr.

c