Spis salaten som et let aftensmåltid, når du trænger til en kødfri dag. Her får du opskriften på lun pastasalat med rød valnøddepesto
5 min4 personer
Pastasalat:
2 auberginer
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret basilikum
Salt
500 g pasta (gerne conchiglie)
100 g frisk spinat
100 g frisk gedeost
Rød valnøddepesto:
100 g valnøddekerner
200 g soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
2 håndfulde frisk basilikum
1 dl olivenolie
Salt og peber
Lun pastasalat
Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginer, skær dem i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dræn kikærter, og skyl dem i en sigte. Tør kikærterne i et rent viskestykke, og fordel dem oven på aubergineternene. Vend aubergine og kikærter med olivenolie, basilikum og salt.
Rød valnøddepesto: Fordel valnødderne på en bageplade. Rist dem i ovnen i 5 minutter ved 180°, til de er gyldne og sprøde. Lad valnødderne køle lidt af. Hæld olien fra de soltørrede tomater. Pil hvidløget. Hæld tomaterne i en foodprocessor sammen med hvidløg, basilikum og olivenolie. Kør, til du får en glat konsistens. Tilsæt valnødder, og kør, til du får en grov pesto. Smag til med salt og peber.
Kog pasta efter anvisningen på posen. Bland den kogte pasta med rød valnøddepesto. Vend ristede auberginetern og kikærter i sammen med frisk spinat og smuldret gedeost. Pynt med frisk basilikum, og servér straks.