Aftensmad

Pasta med vongole og tomatsauce

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Ugens fredagsopskrift er pasta med vongole og tomatsauce. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 400 g vongole
  • 1 lille løg, hakket
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 250 g modne tomater i terninger
  • 1 dl varm grøntsagsbouillon eller pastavand
  • ½ dl piskefløde
  • 150 g god, tørret pasta
  • 1 håndfuld basilikum
  • lidt høvlet pecorino
  • salt
  • rigeligt peber

Så simpelt kan det gøres. En anelse fløde afrunder retten. Det er jo fredag!

Opskrift - sådan laver du pasta med vongole og tomatsauce

1. Rens muslingerne, læg dem i koldt, saltet (som havet) vand, og lad dem stå 10 minutter.

2. Sæt vand over til pasta.

3. Dræn vandet fra muslingerne, og kassér de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

4. Sautér løg og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Kom muslinger og tomater ved, og lad dem varme op. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det hele koge op. Damp under låg i et par minutter.

5. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Dræn vandet fra (brug evt. lidt i stedet for bouillon i saucen), og vend pastaen med saucen og en håndfuld basilikum. Krydr med salt og rigeligt peber, og servér straks med høvlet pecorino.

TIP: Vongole er skønne muslinger, der ofte findes hos fiskehandleren. Har han dem ikke, kan hjertemuslinger eller blåmuslinger sagtens bruges.

MANDAG: Grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto - Få opskriften her

TIRSDAG: Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter - Få opskriften her

ONSDAG: Røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød - Få opskriften her

TORSDAG: Kyllingebryst med melon-linse-salat - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her