Aftensmad

Pasta med tomater, chili og bacon

af Susanne Palmqvist 22. marts 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne middelhavsretter. Her får du opskriften på Pasta med tomater, chili og bacon
4 personer

INGREDIENSER

  • 250 g god, tørret pasta (f.eks. safranpasta fra Pastariget)
  • 150-200 g (tørsaltet) bacon
  • 1 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4-6 modne tomater
  • ca. 75 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk oregano eller bredbladet persille
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1-2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • Sæt en stor gryde vand i kog til pastaen.

En ægte italiensk pastaret er kendetegnet ved enkelhed og smagen af de gode råvarer. Vælg en god, tørret pasta – ikke nødvendigvis den billigste.

Opskrift - sådan laver du pasta med tomater, chili og bacon

 

1. Skær bacon i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skyl og halvér tomaterne, og skrab kernerne ud med en ske. Skær tomatkødet i tern. Riv parmesanosten fint. Skyl og hak krydderurterne. Varm olien op på en stor pande, og svits bacon, løg og hvidløg langsomt, til det er sprødt og gyldent. Rør tomatpuré i, og drys med chili. Vend de friske tomater i, og lad dem stege kort, til de er varmet igennem. Sluk, og krydr med salt og peber.

 

2. Kom pastaen i det kogende vand, tilsæt salt, og kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og dryp pastaen godt af. Bland den hurtigt med tomatsaucen og halvdelen af den revne parmesan. Servér i varme tallerkener med resten af parmesanen, og drys med de friskhakkede urter.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lam med ratatouille - Få opskriften her

Tunsandwich med æg - Få opskriften her

Souvlaki og græsk salat med dild - Få opskriften her

Gazpacho med hvidløgscroutoner - Få opskriften her