pasta
Aftensmad

Pasta med portobellosvampe, asparges og æggeblomme

af Marie Melchior 22. marts 2022
Foto: Line Falck
Lækker aftensmad på bare 20 minutter. Æggeblommen gør retten cremet, men kan evt. udelades. Her får du opskriften på pasta med portobellosvampe, asparges og æggeblomme
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 bundt grønne asparges
  • 250 g portobellosvampe
  • 1 skalotteløg
  • 6 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g parmesan
  • 500 g pasta, f.eks. tagliatelle

TIL SERVERING

  • 4 æg
  • friskhøvlet parmesan
  • ½ bundt bredbladet persille

1. Skyl asparges, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil og hak skalotteløg fint. Steg løget i 2 spsk. olie på en pande, til det er klart. Tilsæt svampene, og steg dem ved høj varme i 5-6 minutter, til de bliver sprøde. Sæt panden til side. Kog pastaen i letsaltet vand i 10-12 minutter, til den er al dente. Skær aspargesene i mindre stykker, og kog dem sammen med pastaen i de sidste par minutter. Hæld vandet fra pasta og asparges, og bland det sammen med de stegte svampe og friskhøvlet parmesan. Vend salt, peber og resten af olien i retten.

 

2. Servering: Anret pastaretten i dybe tallerkener. Del de 4 æg i hvider og blommer, og placér 1 æggeblomme i midten af hver anretning. Servér med friskhøvlet parmesan og plukket persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat - Få opskriften her

Onsdag: Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Fyldt svinemørbrad og hvedekernesalat med asparges - Få opskriften her

Fredag: Krydret kylling med kartofler, oliven og fennikelsalat - Få opskriften her