
Pestoen giver masser af smag, og edamamebønner og parmaskinke sørger for, at man bliver dejligt mæt.
1. Valnøddepesto: Rist valnødder og mandler i ovnen ved 200° i 8-10 minutter, til de bliver gyldne, og lad dem køle af. Blend valnødder og mandler i en foodprocessor sammen med hvidløg, peber og skyllet persille. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens foodprocessoren kører. Smag til med salt.
2. Læg skiverne af parmaskinke på en bageplade med bagepapir. Steg dem sprøde i ovnen i 6-8 minutter. Skær pærerne i kvarter. Steg pærerne i olie, til de bliver gyldne. Tag panden af blusset, men hold pærerne varme i panden. Kog pastaen i 8 minutter, til den er al dente. Tag 1 dl af kogevandet fra, og gem det. Hæld optøede edamamebønner i et dørslag eller en si, og hæld resten af kogevandet fra pastaen ud over bønnerne. Vend den afdryppede pasta og edamamebønner tilbage i panden, og tilsæt pesto og 1 dl kogevand. Bland det hele godt rundt, til pastaen er dækket med pesto. Tilsæt pærer, og vend rundt. Servér med høvlet parmesan og sprød parmaskinke. Pynt med ærteskud.