Aftensmad

Pasta med kødboller og tomatsauce

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Ugens fredagsopskrift er pasta med kødboller og tomatsauce. Få opskriften her
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 50 g brødkrumme
  • 1 dl mælk
  • 400 g hakket svinekød
  • salt og peber
  • 2 spsk. revet løg
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 1 æg
  • olivenolie til stegning

Sauce

  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 300 g små tomater
  • olivenolie
  • 1½ dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 3 dl tomatjuice
  • salt og peber

Pynt

  • 250 g frisk fuldkornspasta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • revet parmesan

Denne sauce er helt tynd og fin og super dejlig til kødboller og pasta. Brug en ordentlig bouillon, det er altafgørende for en så simpel sauce.

Opskrift - sådan laver du pasta med kødboller og tomatsauce

  1. Overhæld brødkrummerne med mælk, og lad dem blive bløde.
  2. Rør kødet med salt, peber, brødkrumme, løg, parmesan og æg.
  3. Form farsen til kødboller på størrelse med femkroner, og steg dem gyldne og gennemtilberedte i olivenolie på en varm pande.
  4. Rist hvidløg og tomater let i olivenolie. Hæld bouillon og tomatjuice over, og lad det simre i 5-6 minutter, eller til tomaterne er let bristede. Smag til med salt og peber.
  5. Kog pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Dræn vandet fra, og vend lidt smør i.
  6. Vend kødbollerne i saucen sammen med frisk basilikum, og anret pasta med tomatsauce og kødboller. Servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingespyd med lun squashsalat - Få opskriften her

TIRSDAG: Grillet dorade med kartoffelsalat - Få opskriften her

ONSDAG: Citronrisotto med nye beder og basilikum - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøffer med blomkål og ansjos - Få opskriften her