pasta
Aftensmad

Pasta med bacon, citron og friske ærter

af Marie Melchior 16. marts 2022
Foto: Line Falck
Superenkel mad er nogle gange det allerbedste – og så er det også nemt! Her får du opskriften på pasta med bacon, citron og friske ærter
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g bacon
  • 1 løg
  • 2 dl hvidvin
  • 500 g frisk pasta
  • skal af 1 citron
  • ½ dl af kogevandet fra pastaen
  • 50 g revet parmesan
  • 200 g ærter (fra frost eller friskbælgede)
  • evt. friskkværnet peber

Skær bacon i tern med en skarp kniv. Steg baconternene sprøde på en tør pande i 6-7 minutter. Pil og hak løget. Steg løg på panden sammen med bacon, indtil det falder lidt sammen. Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken, og gem ½ dl af kogevandet, når du hælder vandet fra pastaen. Skyl citronen, og riv skallen fint. Hæld pastaen på panden sammen med kogevand. Rør godt rundt, og tilsæt citron-

skal, parmesan og ærter. Servér straks, evt. med et drys peber.

 

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis