Panzanella
Aftensmad

Panzanella - Italiensk brødsalat

19. august 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Panzanella er en ægte italiensk klassiker. Salaten får friskhed fra kapers, bladselleri og basilikum og bliver saltet af ansjosfileterne. Vælg modne tomater – gerne i forskellige farver.

Panzanella - Italiensk brødsalat til 4 personer

Tid: 15 minutter. Ovntid: 8 minutter. Trækketid: 20 minutter. DET SKAL DU BRUGE 1 kg modne cherrytomater, gerne forskellige farver 1 rødløg 2 stængler bladselleri 1 stor håndfuld frisk basilikum 10 ansjosfileter i olie 2 håndfulde kapers CROUTONER 300 g daggammelt hvidt brød 1 tsk. salt 3 spsk. olivenolie VINAIGRETTE 1 fed hvidløg 2-3 spsk. balsamicoeddike eller æbleeddike 10 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du panzanella - Italiensk brødsalat

1. Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Fjern skorpen fra brødet. Skær brødet i tern på 2x2 cm. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og dryp med olivenolie. Rist brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til det er gyldent og sprødt. 2. Skyl og halvér tomaterne, og pres indmaden ud i en skål – forsigtigt, så du ikke smadrer tomatkødet. Gem indmaden til vinaigretten. Pil løget, og skær det i fine strimler. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Riv basilikumbladene groft. Hak ansjosfileter fint. Bland løg, bladselleri, basilikum, ansjoser og kapers med de halve tomater i en stor skål. 3. Vinaigrette: Rør balsamico sammen med tomatindmaden, olie og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over tomatsalaten, og vend det sammen med de ristede brødtern. Lad salaten trække i 15-20 minutter, så brødet kan suge lidt af væden til sig. PRØV OGSÅ: I Italien har de panzanella og i Grækenland har de græsk salat - få opskriften på græsk salat med souvlaki her
https://dk-femina-backend.imgix.net/gaestemad_artikelbanner.jpg

Læs også