

Paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat
DET SKAL DU BRUGE
- 1 svinemørbrad, ca. 800 g
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. oregano
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- 4 spsk. pankorasp
HVID BALSAMICODRESSING
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
KIKÆRTESALAT
- 1 agurk
- 1 hjertesalat
- 100 g mangoldsalat
- 3 forårsløg
- 1 spsk. karry
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- salt
Opskrift - sådan laver du paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat
1. Afpuds mørbraden, og krydr med salt, peber og oregano. Steg den godt på alle sider i olie på en pande. Rul derefter mørbraden i pankorasp, og steg den færdig i en 180° varm ovn i ca. 15 minutter.
2. Hvid balsamicodressing: Rør olie og eddike sammen, og smag til med sukker, salt og peber.
3. Kikærtesalat: Skyl agurken, og halvér den på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver. Skær hjertesalaten i tynde både, og skyl dem. Skyl mangoldsalat. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Rist karry og afdryppede kikærter i olie på en pande. Vend agurk, hjertesalat, mangoldsalat og forårsløg med balsamicodressingen, og drys med de ristede kikærter.
4. Servering: Skær mørbraden i skiver, og servér med kikærtesalat og brød.
TIP: Japansk pankorasp har en grov, flaget struktur, som giver en ekstra sprød panering. Du kan dog også bruge almindelig rasp.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander - Få opskriften her
Tirsdag: Stegt kyllingebryst på krydret ris - Få opskriften her
Onsdag: Tigerrejer med ristede grøntsager - Få opskriften her
Fredag: Pizza med serranoskinke, feta og spinat - Få opskriften her