pandekagebrød
Aftensmad

Pandekagebrød

af Ulla Nielsen 5. juni 2007
Få opskriften på hjemmelavede pandekagebrød her

PANDEKAGEBRØD (Chapati)

4 personer

75 gram hvedemel og 75 gram grahamsmel¼ tsk saltca. 1 dl. vandSådan gør duBland mel og salt i en skål.Rør vandet i, til dejen hænger sammen i en lidt fugtig kugle. Den skal være blød og smidig.Ælt dejen på bordet med let hånd uden ekstra mel i ca. fem minutterLad dejen hvile tildækket i skålen på bordet mellem en time og otte timer. Hvis længere, fx natten over, stilles skålen i køleskab. Dejen kan holde sig flere dage på køl.Tag dej op svarende til en spiseskefuld.Kom lidt mel på bordet. Rul dejen tyndt ud med kagerulle svarende til en pandekage. Brug evt. mere mel, så dejen ikke hænger fast i bordet og på kagerullen.Steg chapatien på en tør og meget varm pande. Pres dejen ned mod panden med en tør klud, så luftboblerne forsvinder. Vend chapatien, når der er dannet små, brune pletter på undersiden, ca. efter 1 ½ minut.Bag den anden side tilsvarende, ca. et minut.Stabl chapatierne på en tallerken, dæk med en omvendt tallerken. Skal spises med det samme, mens de er varme.

Prøv pandekager a la Rasmus Klump eller pandekager med banan:Pandekager a la Ramus KlumpPandekager med banan