Aftensmad

Paella med masser af grøntsager

25. maj 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 21: Ugens mandagsopskrift er paella med masser af grøntsager. Få opskriften her

Paella med masser af grøntsager til 4 personer

Grib chancen til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Paella laves traditionelt med fisk og skaldyr, men den er mindst lige så god vegetarisk.  Tid: 45 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 1 rødløg 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 250 g champignoner 500 g tomater på stilk 1 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. røget paprika 300 g paellaris (eller risottoris) ¾ l grøntsagsbouillon 200 g friske grønne bønner 1 bundt bredbladet persille 1 håndfuld friskbælgede ærter 1 bakke ærtespirer  

Opskrift - sådan laver du Paella med masser af grøntsager

  1. Pil og hak rødløget. Rens peberfrugterne, og skær dem i tern. Skyl champignoner, tør dem godt, og skær dem i halve. Skyl tomaterne, og hak dem groft. Steg løg, peberfrugter og champignoner (vent med tomater) i olie og paprika på en pande i 6-7 minutter, til champignonerne er møre. Tilsæt ris, og vend dem godt rundt på panden, så de er dækket af grøntsager. Tilsæt tomater og 2½ dl grøntsagsbouillon, og lad det koge under låg ved svag varme. Rør ofte undervejs, og tilsæt løbende mere bouillon. Fortsæt i ca. 35 minutter, til der ikke er mere bouillon. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Lad dem stege med på panden de sidste 5 minutter.   2. Skyl og hak persillen. Bælg ærterne. Vend persille og ærter i paellaen lige før servering. Top med ærtespirer.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her

Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her

Torsdag: Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa - få opskriften her

Fredag: Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme - få opskriften her

 

Læs også