
Aftensmad
Paella med masser af grøntsager
25. maj 2015af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 21: Ugens mandagsopskrift er paella med masser af grøntsager. Få opskriften her
Paella med masser af grøntsager til 4 personer
Grib chancen til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Paella laves traditionelt med fisk og skaldyr, men den er mindst lige så god vegetarisk. Tid: 45 minutter. DET SKAL DU BRUGE 1 rødløg 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 250 g champignoner 500 g tomater på stilk 1 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. røget paprika 300 g paellaris (eller risottoris) ¾ l grøntsagsbouillon 200 g friske grønne bønner 1 bundt bredbladet persille 1 håndfuld friskbælgede ærter 1 bakke ærtespirerOpskrift - sådan laver du Paella med masser af grøntsager
1. Pil og hak rødløget. Rens peberfrugterne, og skær dem i tern. Skyl champignoner, tør dem godt, og skær dem i halve. Skyl tomaterne, og hak dem groft. Steg løg, peberfrugter og champignoner (vent med tomater) i olie og paprika på en pande i 6-7 minutter, til champignonerne er møre. Tilsæt ris, og vend dem godt rundt på panden, så de er dækket af grøntsager. Tilsæt tomater og 2½ dl grøntsagsbouillon, og lad det koge under låg ved svag varme. Rør ofte undervejs, og tilsæt løbende mere bouillon. Fortsæt i ca. 35 minutter, til der ikke er mere bouillon. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Lad dem stege med på panden de sidste 5 minutter. 2. Skyl og hak persillen. Bælg ærterne. Vend persille og ærter i paellaen lige før servering. Top med ærtespirer.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her
Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her
Torsdag: Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa - få opskriften her
Fredag: Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme - få opskriften her
