Paella med kulmule
Aftensmad

Paella med kulmule

af Emma Martiny 5. marts 2020
Foto: Winnie Methmann
Paella er en spansk risret, der laves med alt fra kylling og kanin til skaldyr og fisk. Her er den tilberedt med kulmule.
50 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kulmulefilet
  • ½ l hønsebouillon
  • ½ g stødt safran
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • Salt og peber
  • 3 dl risottoris
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g ærter fra frost
  • 1 citron
 

Opskrift - sådan laver du paella med kulmule

Tag kulmule ud af køleskabet. Del fisken i mindre fileter. Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare. Rens peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt. Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter. Skyl risene, og vend dem i retten. Hæld safranbouillonen på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt. Læg låg på panden (eller dæk med alufolie), og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet. Fordel stykker af kulmule oven på retten med skindsiden nedad. Læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter, så fisken dampes, og kødet bliver lyst. Pynt panden med persille og citronbåde.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER Tirsdag: Fyldte peberfrugter med soltørrede tomater og feta   Onsdag: Linselasagne med aubergine og gulerødder   Torsdag: Ravioli-fad med ost og grøntsager   Fredag: Kyllingelår med ovnbagte kartofler og whiskysauce