

Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål
DET SKAL DU BRUGE
- 4 hele kyllingelår
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. tørret rosmarin
- Salt og peber
Gnocchi med grønkål:
- 600 g gnocchi
- 150 g frisk grønkål
- 1 fed hvidløg
- 1 usprøjtet citron
- 50 g smør
- Salt og peber
Til servering:
- 25 g friskrevet parmesan
Opskrift – sådan laver du ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.
Gnocchi med grønkål:
Kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad de færdigkogte gnocchi dryppe af i en sigte. Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.
Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Tilsæt grønkål og fintrevet citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.
Servering:
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her
Onsdag: Meatball-sandwich med tomatsauce og rucola – få opskriften her
Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her
Fredag: Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks – få opskriften her