Opskrift på ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål
Aftensmad

Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

af Camilla Biesbjerg Markussen 21. november 2019
Foto: Columbus Leth
Gnocchi er et godt alternativ til pasta, og tilbereder du det med grønkål, får du masser af gode vitaminer. Her får du opskriften på ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål.
1 t og 10 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber

Gnocchi med grønkål:

  • 600 g gnocchi
  • 150 g frisk grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Til servering:

  • 25 g friskrevet parmesan

Opskrift – sådan laver du ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.

Gnocchi med grønkål:
Kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad de færdigkogte gnocchi dryppe af i en sigte. Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.

Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Tilsæt grønkål og fintrevet citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.

Servering:
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her

Onsdag: Meatball-sandwich med tomatsauce og rucola – få opskriften her

Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her

Fredag: Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks – få opskriften her

 

Læs også