

Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter
INGEFÆRKYLLING
- 1 kg parteret kylling, f.eks. underlår og bryststykker
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
BAGTE RODFRUGTER
- 200 g rødbeder
- 1 butternutsquash
- 200 g kartofler
- 2 rødløg
- 3 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- ½ bundt mynte
1. Ingefærkylling: Tænd ovnen på 200°. Skræl og riv ingefær, og bland sammen med spidskommen, olie, salt og peber. Smør kyllingestykkerne med ingefærblandingen.
2. Bagte rodfrugter: Skræl rødbeder, og skær dem i små stave. Skyl og halvér butternutsquashen. Fjern kernerne, og skær butternutsquashen i bjælker. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend rødbeder, butternutsquash, kartofler og rødløg sammen i en skål. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og fordel kyllingestykkerne ovenpå. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og steg retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre. Drys retten med mynteblade.
TIP: Det er ikke nødvendigt at skære skrællen af butternutsquashen – den bliver blød og spiselig i ovnen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her
Onsdag: Quiche lorraine med avocadosalat - Få opskriften her
Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her