tigerrejer
Aftensmad

Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce

af Camilla Zarah Lawes 29. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Lunt, let og lækkert. Brug en gryde med jernhåndtag, som kan tåle at komme i ovnen.Her får du opskriften på ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce
20 min 4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ca. 28 tigerrejer
  • olie til stegning
  • ¾ blomkål
  • 1½ dåse hakkede tomater (600 g)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g feta
  • ½ frisk rød chili
  • salt
  • 1 potte timian (gem lidt til pynt)

RIS MED GURKEMEJE

  • 200 g ris
  • 1 spsk. gurkemeje

1. Tænd ovnen på 200°. Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Steg rejerne i et par minutter i olie i en gryde, som må komme i ovnen. Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter. Steg dem kort sammen med rejerne. Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Skær fetaen i grove stykker, og vend dem i blandingen. Rens chilien; skær den i fine tern, og tilsæt dem. Krydr med salt og timian (gem lidt frisk timian til pynt), og sæt gryden i ovnen i ca. 20 minutter.

 

2. RIS MED GURKEMEJE: Kog risene efter anvisningen på pakken, dog med gurkemeje blandet i kogevandet. Servér gryderetten sammen med gurkemejeris pyntet med frisk timian.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lynstegt kalkun med peberfrugt, broccoli og nudler - Få opskriften her

Tirsdag: Tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat - Få opskriften her

Onsdag: Spicy wraps med kylling, spidskål og avocado - Få opskriften her