tigerrejer
Aftensmad

Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce

22. september 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lunt, let og lækkert. Brug en gryde med jernhåndtag, som kan tåle at komme i ovnen.Her får du opskriften på ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce

Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE ca. 28 tigerrejer olie til stegning ¾ blomkål 1½ dåse hakkede tomater (600 g) 3 dl grøntsagsbouillon 150 g feta ½ frisk rød chili salt 1 potte timian (gem lidt til pynt)   RIS MED GURKEMEJE 200 g ris 1 spsk. gurkemeje   PRØV OGSÅ: Tigerrejer med ristede grøntsager  

Opskrift - sådan laver du ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce 

  1. Tænd ovnen på 200°. Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Steg rejerne i et par minutter i olie i en gryde, som må komme i ovnen. Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter. Steg dem kort sammen med rejerne. Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Skær fetaen i grove stykker, og vend dem i blandingen. Rens chilien; skær den i fine tern, og tilsæt dem. Krydr med salt og timian (gem lidt frisk timian til pynt), og sæt gryden i ovnen i ca. 20 minutter.   2. RIS MED GURKEMEJE: Kog risene efter anvisningen på pakken, dog med gurkemeje blandet i kogevandet. Servér gryderetten sammen med gurkemejeris pyntet med frisk timian.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lynstegt kalkun med peberfrugt, broccoli og nudler - Få opskriften her

Tirsdag: Tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat - Få opskriften her

Onsdag: Spicy wraps med kylling, spidskål og avocado - Få opskriften her

Fredag: Bøf og kartofler i fad med bønnesalat og kryddersmør - Få opskriften her