Ovnbagt capresesalat
Aftensmad

Ovnbagt capresesalat med agurk og svinemørbrad

af Camilla Biesbjerg Markussen 7. april 2020
Foto: Line Falck
Den smager vidunderligt i kold udgave, men er absolut heller ikke tosset efter en tur i ovnen. Her får du opskriften på ovnbagt capresesalat med agurk og svinemørbrad.
10 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 svinemørbrader, ca. 800 g i alt
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 500 g små tomater
  • 125 g mini-mozzarellakugler
  • 150 g sorte oliven

Basilikumpesto:

  • 1 potte basilikum
  • 1 potte persille
  • 40 g pinjekerner
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • ½ citron

Agurkespaghetti:

  • 1 agurk
 

Opskrift - sådan laver du ovnbagt capresesalat med agurk og svinemørbrad

  Afpuds mørbraderne, skær dem i 2 cm tykke skiver, og krydr med salt og peber. Brun dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Tænd ovnen på 200°. Fordel de stegte mørbradskiver i et ovnfad. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem oven på kødet sammen med mozzarella og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.   
  Basilikumpesto: Tag lidt basilikum fra til pynt, og læg resten i en foodprocessor sammen med skyllet persille, pinjekerner, parmesan og olie. Blend det til en tyk pesto, og smag til med salt, peber og citron.   Agurkespaghetti: Skyl agurken, og skær den i tynde spaghettistrimler. Top ovnretten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade.   ALLE UGENS OPSKRIFTER Mandag: Quinoasalat med kylling og grøntsager Tirsdag: Pizza med bacon, chili og aspargesbroccoli Onsdag: Laks i fad med porre, kapers og små kartofler Fredag: Ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo