Aftensmad

Ost med portvinspærer

af Louisa Lorang 22. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet nytårsmenu - her får du opskriften på ost med portvinspærer

Altid en anledning til ost! Og gerne med en smuk og sød pære og sprøde knækbrød. Nyd de gode, fede oste - og et lille glas! (6 personer)3 dl portvin (se vinforslag)3 dl sukker3 dl vand3 spsk. citronsaft3 kviste rosmarin6 små pærerENDVIDERE: 150-200 g dejlig fåremælksost, f.eks. Manchego eller Flor de Esgueva150-200 g dejlig blåskimmelost, f.eks. roquefort eller Fourme d'Ambert TILBEHØR:ristet rugbrødgodt knækbrødKom portvin, sukker, vand, citronsaft og rosmarin i en gryde. Lad det koge op, så sukkeret smelter. Skræl pærerne, og kom dem i lagen. Lad dem simre med i 15-20 minutter. Hold dem nede med en ske. Lad dem køle af i lagen, og opbevar dem koldt dér.Portionsanret ostene på tallerkener, og servér med syltede pærer og brød, eller anret dem på et stort bræt, og servér pærer og brød til.Vinforslag: en elegant, kølig port, f.eks. Warres otima 10 yar tawnyTIP: Køb dine oste hos din ostehandler, hvis du kan. Dér er udvalget større - og man får smagsprøver!FLERE OPSKRIFTER