Aftensmad

Osso buco

af Louise Dandanell Ørsted 10. september 2009
Osso buco er bare en super skøn gryderet som de fleste vil elske

Tid: 3 timerDen populære italienske ret skal stå 2-3 timer og simre, før den bliver mør og så skal den smages til hele tiden.

4 tykke skiver osso buco2 spsk mel blandet med½ tsk spidskommen, 1 tsk paprika, ½ tsk chili, 1 tsk salt2 spsk olie1 løg2 fed hvidløgBouillon2 dl hvidvin1 ds. artiskokhjerterSalt og peber

Klip eller skær i kanten af kødet, så det ikke krøller sig sammen. Vend kødstykkerne i mel og krydderier. Pil og hak løg og hvidløg.

Varm fedtstoffet i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det. Hæld hvidvin over og spæd op med bouillon, så det netop dækker.

Lad retten simre i 2½-3 timer og smag til med salt og peber.Skær artiskokhjerterne i kvarter og kom dem i lige inden servering. Servér brød til.