karrysild
Mad

Karrysild med peberrod og æbler

22. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på orientalske karrysild med peberrod og æbler
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 hele marinerede sildefileter

DRESSING

  • 2 dl god mayonnaise
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 3 spsk. god karry
  • 2 spsk. fintrevet ingefær
  • 2 spsk. fintrevet peberrod
  • 4 syltede drueagurker, finthakkede
  • havsalt og friskkværnet peber

PYNT

  • 1 rødt æble, koriander, friskkværnet peber

TILBEHØR

  • rugbrød
  • 2 smilende æg

Karrysild med peberrod og æbler

  1. Servér de krydrede karrysild med et smilende æg - og selvfølgelig gerne med en god snaps.
  2. Dræn sildene, og si væden fra. Dup dem helt tørre, og skær dem i firkantede lige store stykker. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og vend sildestykkerne i. Lad sildene stå på køl i dressingen i mindst 1 time. Vask æblet; skær det i fire dele uden om kernehuset, og skær hver del i tynde både. Anret sildene på et stykke rugbrød; pynt med æbler, koriander og peber, og giv ¹/3 smilende æg til.

Se hele menuen her:

Vælg de rette sild

Der er stor forskel på sild. Hvis du vælger sild, som hedder "gammeldags modnede" får du rigtige spegesild, der er saltede og marinerede på den rigtige måde.

Læs også