Aftensmad

Opskrift på mørbradgryde med et twist

af Redaktionen 7. februar 2022
Synes du den klassiske mørbradgryde trænger til et twist, så prøv denne opskrift med både chili, portvin og æbler
Tid i alt 40 min

Mørbradgryde

  • 600 g afpudset svinemørbrad
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 rødløg
  • 300 g svampe
  • 2 æbler
  • 20 svesker
  • 1⁄2-1 hel frisk rød chili
  • 1 dl portvin
  • 4 forårsløg
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 200 g ris

Sådan laver du mørbradgryde med et twist

  1. Skær svinemørbraden ud i små skiver og brun dem i lidt rapsolie i en gryde. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt snittede rødløg og lad dem brune lidt med.
  3. Tilsæt yderligere de hele eller halverede svampe, små æbleskiver, svesker, fintsnittet chili og portvin.
  4. Retten simrer under låg i 15 minutter, hvorefter snittede forårsløg tilsættes og simrer med yderligere 5 minutter.
  5. Der kan evt. tilsættes lidt vand eller mere portvin undervejs, hvis retten mangler væske.
  6. Risene koges samtidig og serveres sammen med mørbradgryden.

 

Læs også