Skriv søgeord
Aftensmad
Opskrift på mørbradgryde med et twist
af Redaktionen
7. februar 2022
Synes du den klassiske mørbradgryde trænger til et twist, så prøv denne opskrift med både chili, portvin og æbler
Tid i alt 40 min
Mørbradgryde
600 g afpudset svinemørbrad
1 tsk rapsolie
1 rødløg
300 g svampe
2 æbler
20 svesker
1⁄2-1 hel frisk rød chili
1 dl portvin
4 forårsløg
Havsalt
Friskkværnet sort peber
200 g ris
Sådan laver du mørbradgryde med et twist
Skær svinemørbraden ud i små skiver og brun dem i lidt rapsolie i en gryde. Krydr med salt og peber.
Tilsæt snittede rødløg og lad dem brune lidt med.
Tilsæt yderligere de hele eller halverede svampe, små æbleskiver, svesker, fintsnittet chili og portvin.
Retten simrer under låg i 15 minutter, hvorefter snittede forårsløg tilsættes og simrer med yderligere 5 minutter.
Der kan evt. tilsættes lidt vand eller mere portvin undervejs, hvis retten mangler væske.
Risene koges samtidig og serveres sammen med mørbradgryden.
Læs også
Aftensmad
Klassisk mørbradgryde
mørbradgryde
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Fiskelasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat
Aftensmad
Aftensmad
Lav æblegelé af paradisæbler
Aftensmad
Aftensmad
Langtidsstegt culotte i hvidvin
Aftensmad
Aftensmad
Congee med kylling
Læs også