Chili con carne til 3 dage
Aftensmad

Opskrift på chili con carne til 3 dage

af Anne Larsen 2. april 2013
foto All Over Press
Med denne opskrift på den klassiske chili con carne har du mad nok til tre dage. Det er let at lave, og så smager det helt forrygende. Få opskriften her!

Chili con carne er en krydret mexicansk gryderet med chili, peber, kød - som regel oksekød- , tomater og ofte bønner. Men det er ikke det eneste, der skal i gryderetten. Mange tilsætter krydderier hvidløg, løg, og spidskommen, når de laver chili, for at give retten lidt ekstra smag.

Der findes flere forskellige varianter af chili. Chili sin carne er den vegetariske udgave. Her er kødet erstattet af ekstra bønner, kartofler og eventuelt tofu. Der findes også white chili, der modsat den klassiske chili con carne med røde bønner og oksekød laves med hvide bønner og kalkunkød.

LÆS MERE: Prøv opskriften på den vegetariske udgave af chili con carne  - chili sin carne. Få opskriften her! 

Chili con carne til 3 dage

Tid: ca. 2 timer

Det skal du bruge3 store gule løg, hakket groft3 rensede røde chili, hakket fint3 fed hvidløg, hakket fint1,2 kg hakket oksekød (3-6%)1½ dl mørk balsamico-eddike2 røde og 2 grønne peberfrugter, renset og hakket groft3 ds hakkede tomater3 dl øl3 tsk spidskommen6 laurbærblade9 let maste enebærHavsalt, friskkværnet sort peber30 g mørk chokolade (70%)3 spsk olivenolie3 ds kidneybønner3 ds majs

Server din chili con carne med 1 spsk rørt fromage frais, bredbladet persille og et stykke groft brød eller ris.

Sådan gør duGør grøntsagerne i stand. Vend løg, hvidløg og chili i en stor gryde, spæd med 2-3 spsk vand, når løgene bider i bunden af gryden.

Vend kødet godt heri og spæd med eddiken. Kom peberfrugter, tomater, øl og krydderier i gryden. Lad retten simre i 1 time. Kom chokoladen i sammen med olien.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes bønner og majs, og retten smages til.

Server chilien med en spsk rørt fromage frais og bredbladet persille på toppen.

Groft, lunt brød er dejligt til, men retten kan egentlig sagtens stå alene, da der både er bønner og majs i.

Tip: Skal din chili con carne være endnu stærkere, vendes skiver af rød chili i samtidig med bønner og majs.

Chili con carne er fyldt med proteiner. Læs her, hvorfor proteiner er sunde - særligt hvis du vil tabe dig

Gryderetter som denne bliver kun bedre med alderen, så hvis du har tid til det, er det det bedste, at lave chilien dagen før. Og så har du nem aftensmad dagen efter - og dagen efter og dagen efter...

Synes du, det er lige rigeligt at spise samme ret tre dage i træk, kan du selvfølgelig sagtens fryse din chili ned i portionsstørrelser og tage den op af fryseren, når du igen skulle få lyst til den herlige chili.