Aftensmad

Opskrift: Chutney med æble og chili

af Beagle Iuel-Brockdorff 28. august 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Chutney findes i mange varianter. Denne opskrift på chutney er med chili og æble. Brug chutney som tilbehør til gryderetter, til ost eller som pålæg

Ca. 1¼ LDet skal du bruge3 røde peberfrugter2 madæbler, ca. 400 g2 løg4 fed hvidløg1 chili100 g sultanas eller rosiner4 dl cidereddike3 nelliker250 g farinEr du mere til chutney med hyben? Få en opskrift på netop chutney med hyben herSådan laver du chutneySkær peberfrugter, skrællede æbler, løg og hvidløg i små stykker og kom i en gryde med finthakket chili, sultanas, eddike, nelliker (evt. i lidt gaze eller i et kaffefilter) og farin. Lad chutneyen koge op under omrøring.Læg låg på og lad din chutney simre i ca. 35 min. - hold øje med, at den ikke brænder på. Tag låget af og lad væden koge ind. Hæld chutneyen på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.Servér din hjemmelavede chutney med chili og æble til sammenkogte retter, risretter, pålæg og ost.Du kan også prøve den krydrede ferskenchutney, som også er lækkert tilbehør til søde sager