I Feminas madplan finder du opskriften på onepot
Aftensmad

One pot-rodfrugtfad

af Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen 16. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Gulerødder, pastikanner, selleri og alverdens gode, grønne sager spiller hovedrollen i denne ret. Her får du opskriften på one pot-rodfrugtfad.
2 personer

Rodfrugtfad

  • 100 g gulerod
  • 100 g pastinak
  • 100 g selleri
  • 1 løg
  • 1 bouillonterning
  • 3 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte peberkorn
  • 250 g svinemørbrad
  • 5 g smør
  • Salt og peber
  • 50 g grønne linser
  • 25 g rød pesto

Topping

  • 1 dl persille
  • 15 g ristede pinjekerner
  • 10 g revet parmesan

Opskrift - sådan laver du one pot-rodfrugtfad

  Hak, selleri og kartoffel i rustikke tern. Skær løget i både, og læg det hele i et ovnfast fad. Opløs bouillonterningen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. Tilsæt laurbærblad og peberkorn, og dæk fadet med alufolie eller et låg. Bag retten i en 25 minutter ved 200°.   Skær svinemørbraden i grove tern, og brun dem på alle sider i smør. Krydr med salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, og kom mørbrad, linser og pesto oven på retten. Vend lidt rundt, så det kommer i kontakt med væsken. Tilsæt eventuelt lidt mere kogende vand, hvis det er nødvendigt.   Bag retten i cirka 30 minutter mere, til det hele er mørt. Servér retten med hakket persille, pinjekerner og parmesan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat

Tirsdag: Citronmarineret kylling

Onsdag: Omvendt pizza

Torsdag: Thaisuppe med butternutsquash