Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med polenta og tomatkompot
1. TOMATKOMPOT: Pil løg, og skær dem i helt tynde skiver. Pluk timianbladene. Steg løgskiver og timianblade i olie i en lille gryde, til løgene begynder at blive gyldne. Tilsæt ahornsirup, og rør rundt. Skyl tomaterne, skær dem i mindre tern, og hæld dem i gryden. Tilsæt balsamico, salt og peber, og lad kompotten koge ind, indtil væsken er næsten fordampet. Lad tomatkompotten køle af indtil servering.
2. Tænd ovnen på 200°. Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande. Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter.
POLENTA: Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt salt. Hæld majsgryn i det kogende vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden er cremet. Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
3. SERVERING: Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Servér tykke skiver af oksemørbrad sammen med polenta og tomatkompot, og drys med mandler og frisk timian.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo – Få opskriften her
Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her
Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her
Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her