
Aftensmad
Oksekotelet med grillede grøntsager
23. juli 2014af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Oksekoteletter af oksehøjreb fås nogle gange i velassorterede supermarkeder, men for en sikkerheds skyld kan du enten bestille det i forvejen eller købe det hos slagteren.
Oksekotelet med grillede grøntsager til 6 personer
INGREDIENSER 2 oksekoteletter (a ca. 750 g) olivenolie salt og friskværnet peber GRILLEDE GRØNTSAGER 500 g nye kartofler 1 bundt nye gulerødder 1 bundt forårsløg 1 bundt grønne asparges 6 spsk. rød balsamicoeddike 6 spsk. olivenolie salt og friskværnet peber 1 bundt dild TATARSAUCE 2 dl god mayonnaise 1 dl cremefraiche 18 % 2 cornichoner 1 rødløg ½ bundt frisk estragon 1 spsk. kapers 1 spsk. sød sennep salt og friskkværnet peberOpskrift - sådan laver du oksekotelet med grillede grøntsager
1. Pensl oksekoteletterne med olie, og krydr med peber. Brun kødet på en grill eller grillpande i 4 minutter på hver side, og steg det derefter færdigt i 30 minutter i en bradepande på grillen. Lad det hvile i 10 minutter. Skær kødet fra benet, og skær det i tynde skiver. Krydr med salt. 2. Grillede grøntsager: Kog kartoflerne i saltet vand, til de er næsten møre. Hæld vandet fra dem. Skrub gulerødderne. Rens forårsløg. Skyl aspargeserne, og knæk den nederste, træede ende af. Grill kartofler, gulerødder, forårsløg og asparges på grillen i 3-4 minutter på hver side. Rør balsamico og olivenolie sammen med salt og peber. Hak dilden, og rør den i dressingen. Vend dressingen sammen med de grillede grøntsager. 3. Tatarsauce: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Hak cornichonerne groft. Pil og hak rødløget fint. Hak estragon fint. Rør 2 spsk. cornichoner, løg, 3 spsk. estragon, kapers og sennep i saucen. Smag til med salt og peber.Til forret og dessert til en perfekt grill-middag med anbefaler vi
FORRET: Grillet tortilla med parmaskinke og tomatsalsa - Få opskriften her
DESSERT: Grillede figner i muskatvinsirup - Få opskriften her