Aftensmad

Oksekød og grønne bønner i rød karry

31. oktober 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er oksekød og grønne bønner i rød karry. Få opskriften her

Oksekød og grønne bønner i rød karry til 2 personer (20-40 min)

Vælger du at koge grove ris til retten, er tilberedningstiden lidt længere, end hvis du serverer nudler til.

INGREDIENSER300 g oksekød i tynde skiverlidt olie til stegning1 tsk. sukker200 g grønne bønner, enderne nippedelidt olie til stegning1 rødløg i både1-2 spsk. rød karrypasta (eller efter smag)2 spsk. fiskesaucesaft af ½-1 limesukker

TILBEHØRkogte fuldkornsris eller nudler

Opskrift - sådan laver du oksekød og grønne bønner i rød karry

1. Steg kødet ved høj varme i lidt olie i en varm wok eller på en varm pande. Det skal brunes godt, men kun have ganske kort tid, så wokken skal være meget varm! Krydr med sukker, og tag kødet af varmen.

2. Steg bønnerne i lidt olie i den varme wok. Lad dem stege i et par minutter, tilsæt løg og rød karry. Smag til med fiskesauce, lime og sukker. Kom kødet tilbage, og tjek, at bønnerne er tilberedte (de må ikke være rå).

3. Servér straks med ris eller nudler til.

TIP: Der er stor forskel på, hvor stærk rød karry er, så smag dig forsigtigt frem.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her

TORSDAG: Laks i rød karry - Få opskriften her

FREDAG: Citronkylling i fad med ansjoser