

Oksegryde med sorte bønner
28. oktober 2015af Pia Andreassen
Foto: Martin Tanggaard
Ris eller brød er godt tilbehør til oksegryden
TID: CA. 25 MIN.
Ingredienser:
400 g mørt oksekød, f.eks. inderlår, i strimler
2 spsk smør
1 løg
½ spsk hvedemel
1½ dl oksebouillon
2-3 dl creme fraiche 18%
2 spsk konc. tomatpuré
1 spsk sød sennep
1 dåse kogte, sorte bønner
Salt, peber
Evt. 1 potte grønkålsskud
Fremgangsmåde:
Dup kødet tørt og brun det i smør ad et par gange ved stærk varme i en sauterepande. Tag det op og stil det til side.
Sauter hakket løg, til det klares. Strø mel over og pisk bouillon og creme fraiche i. Tilsæt tomatpuré og sennep og lad det småkoge i nogle min. Tilsæt kødet og drænede, skyllede bønner og lad det småsnurre for svag varme under låg, til kødet er mørt – det tager 5-10 min. Smag til med salt og rigelig peber. Top evt. med grønkålsskud ved servering.