oksegryde
Aftensmad

Oksegryde med rodfrugter og rødvin

af Emma Martiny 23. november 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Forkæl familien med en velsmagende simreret, der passer sig selv. Her får du opskriften på oksegryde med rodfrugter og rødvin

Oksegryde med rodfrugter og rødvin 

Tid: 30 minutter. Simretid: 2 timer Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 800 g oksebov i tern salt og friskkværnet peber smør til stegning 3 pastinakker  3 gulerødder 3 stænger bladselleri 2 løg 3 fed hvidløg 3 dåser flåede tomater ½ l rødvin 3 laurbærblade 4 stilke frisk timian 10 peberkorn  
  GREMOLATA 1 håndfuld bredbladet persille skal af 1 usprøjtet citron 2 fed hvidløg  1 spsk. kapers  
  TIL SERVERING godt brød   PRØV OGSÅ: Oksegryde med øl og svampe   Opskrift - sådan laver du oksegryde med rodfrugter og rødvin   1. Skræl pastinakker og gulerødder, og skær dem i tern. Rens og snit bladselleri. Pil løg, og hak dem. Pil og pres hvidløg. Kværn salt og peber over oksekødet. Brun kødet på alle sider i smør i en gryde. Tag det op af gryden. Svits pastinakker, gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i gryden, til løgene bliver klare. Hæld kødet tilbage i gryden, og tilsæt flåede tomater, rødvin, laurbærblade, timian og peberkorn. Lad grøntsagssauce og kød simre under låg ved svag varme i 2 timer, indtil kødet er mørt.   2. GREMOLATA: Skyl og hak persillen fint. Riv skallen af citronen fint. Pil og riv hvidløg. Hak kapers fint. Rør det hele godt sammen i en skål.   3. SERVERING: Tag kødstykkerne op af gryden, og læg dem i et serveringsfad. Kog grøntsagssaucen ind, til den tykner. Smag til, og hæld saucen over kødet i fadet. Servér med gremolata og brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkansk pizza – Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst og mellemøstlig speltsalat – Få opskriften her

Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her

Torsdag: Fish’n’chips med rodfrugtfritter – Få opskriften her