

Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler
DET SKAL DU BRUGE
- 4 oksebøffer, f.eks. ribeye
- salt og friskkværnet peber
RØSTI
- 500 g kartofler
- 1 løg
- 2 æggeblommer
- salt og friskkværnet peber
- 2½ dl olie til stegning
SPRØD SALAT
- 1 glaskål (ca. 300 g)
- 250 g rosenkål
- 2 æbler
- saft af 1 citron
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. friskrevet ingefær
- salt og friskkværnet peber
1. Røsti: Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pil og hak løget fint. Rør kartofler, løg, æg, salt og peber sammen. Form kartoffelmassen til små, flade røsti, og steg dem i rigelig olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme, til de skal serveres.
2. Sprød salat: Rens glaskål, og skær den i tynde stave. Skyl rosenkål, skær bunden af, og del kålen i blade. Skyl æbler, og skær dem i tynde stave. Vend det hele sammen med citronsaft, olie, ingefær, salt og peber i en skål.
3. Oksebøffer: Steg bøfferne på en meget varm (grill)pande i 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med røsti og sprød salat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her
Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften