oksebøffer
Aftensmad

Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler

af Marie Melchior 24. februar 2022
Foto: Line Falck
Prøv at bruge nogle lidt utraditionelle kåltyper i salaten. Glaskål er sødlige og saftige, mens rosenkål er sprøde og lidt bitre. Få opskriften på oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 oksebøffer, f.eks. ribeye
  • salt og friskkværnet peber

RØSTI

  • 500 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl olie til stegning

SPRØD SALAT

  • 1 glaskål (ca. 300 g)
  • 250 g rosenkål
  • 2 æbler
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • salt og friskkværnet peber

1. Røsti: Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pil og hak løget fint. Rør kartofler, løg, æg, salt og peber sammen. Form kartoffelmassen til små, flade røsti, og steg dem i rigelig olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme, til de skal serveres.

 

2. Sprød salat: Rens glaskål, og skær den i tynde stave. Skyl rosenkål, skær bunden af, og del kålen i blade. Skyl æbler, og skær dem i tynde stave. Vend det hele sammen med citronsaft, olie, ingefær, salt og peber i en skål.

 

3. Oksebøffer: Steg bøfferne på en meget varm (grill)pande i 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med røsti og sprød salat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her

Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften