

Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli
DET SKAL DU BRUGE
- 4 oksebøffer (f.eks. entrecote eller ribeye)
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
BAGTE KARTOLFER
- 4 bagekartofler
BEARNAISEDRESSING
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. grov sennep
- ½ l cremefraiche 5 %
- 1 lille bundt estragon
TILBEHØR
- 1 broccoli
- 2 bananskalotteløg
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- lidt estragon til pynt
1. BAGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 50 minutter.
2. BEARNAISEDRESSING: Rør honning og sennep sammen. Tilsæt cremefraiche og finthakket estragon. Gem lidt estragon til pynt.
3. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på begge sider på en (grill)pande. Tag dem af varmen, og krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lidt.
4. TILBEHØR: Skyl og skær broccolien i lange, tynde stænger, og kog dem i saltet vand i 2 minutter. Pil og skær løgene i tynde ringe, og vend dem sammen med broccolien. Krydr med olie, salt og peber. Pynt bøfferne med frisk estragon, og servér.
TIP: Husk at tage kødet ud af køleskabet, i god tid før du steger det.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta - Få opskriften her
Onsdag: Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta - Få opskriften her
Torsdag: Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg - Få opskriften her
