Aftensmad

Oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør

af Camilla Zarah Lawes 31. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 store oksebøffer
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

BAGTE KARTOFLER

  • 4 bagekartofler
  • alufolie

HVIDLØGSSMØR

  • 1 lille bundt persille
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 pakke blødt smør
  • friskkværnet peber

BØNNESALAT

  • 400 g fine grønne bønner
  • 2 skalotteløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Køb evt. en færdig kryddersmør i supermarkedet  stedet for at røre den selv.

1. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 175°. Skyl kartoflerne, og pak dem i alufolie. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er helt møre.

 

2. Steg bøfferne i lidt olie på en hed pande i 2 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og steg bøfferne færdige i den varme ovn i 7 minutter. Lad dem hvile 5 minutter inden servering.

 

3. Hvidløgssmør: Skyl persillen, og hak den fint. Knus hvidløget, og rør persille og hvidløg i smørret. Krydr med peber. Stil smørret i køleskabet, til det skal bruges.

 

4. Bønnesalat: Nip enderne af bønnerne, og blanchér dem i spilkogende vand i 2 minutter. Hak løgene fint, og drys dem over bønnerne. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat - Få opskriften her

Chili con carne med ris og yoghurtcreme - Få opskriften her

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt - Få opskriften her

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat - Få opskriften her