Nudelwok med sesammarineret bøf
Aftensmad

Nudelwok med sesammarineret bøf

af Emma Martiny 23. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Oksestrimlerne skal marinere i mindst 12 timer – til gengæld går det hurtigt med at lynstege retten i wokken, når det bliver aftensmadstid. Her får du opskriften på nudelwok med sesammarineret bøf
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g oksekød i strimler
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl sesamolie
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 300 g risnudler
  • 1 bakke aspargesbroccoli
  • 200 g edamamebønner uden bælg (fra frost, optøede)

TIL SERVERING

  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt basilikum

Opskrift - sådan laver du nudelwok med sesammarineret bøf 

Oksestrimlerne skal marinere i mindst 12 timer – til gengæld går det hurtigt med at lynstege retten i wokken, når det bliver aftensmadstid.   1. Læg kødet i en skål, og tilsæt sojasauce, sesamolie og rørsukker. Rist sesamfrø let på en tør pande, og lad dem køle af, inden du tilsætter. Pil og riv hvidløg, skræl og riv ingefær fint, og tilsæt. Rør kødet og marinaden sammen, og sæt det på køl i mindst 12 timer.   2. Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad det stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra.   3. Opvarm en wok, og steg oksekødsstrimlerne ved høj varme ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væske fra kødet i wokken. Tag kødet op, og læg det til side. Skyl og steg aspargesbroccoli ved høj varme, til de får en flot grøn farve, og tilsæt både nudler, de stegte oksekødsstrimler og edamamebønner. Vend rundt, og varm det hele godt igennem.   4. SERVERING: Rens chilien, og skær den i fine skiver. Drys wokretten med hakket basilikum og chili.   Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske kyllingespyd med grøntsagspakora – Få opskriften her

Tirsdag: Måltidssalat med vandmelon og ristet feta – Få opskriften her

Onsdag: Spinatlasagne med røget laks – Få opskriften her

Torsdag: Minestronesuppe med gnocchi og bacon – Få opskriften her

Læs også