Nasi goreng opskrift
Aftensmad

Nasi goreng med æg

af Christian Bitz 8. april 2021
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Der er lige så mange grøntsager, som der er ris i denne ret, og med et blødkogt æg får du også godt med protein. Her får du opskriften på nasi goreng med æg
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g basmatiris
  • 200 g blandede svampe (f.eks. østershat, kejserhat, shiitake eller markchampignon)
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 200 g sugarsnaps (ærter)
  • 2 spsk. sojasauce

TIL SERVERING

  • 4 æg
  • 1 bundt koriander
  • sojasauce

Opskrift - sådan laver du nasi goreng med æg

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  4. Rens chilien, og skær den i tynde skiver.
  5. Skræl ingefæren, og hak den fint.
  6. Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i olie på en pande, til løgene er klare. Tilsæt svampene, og lad dem stege med i 5-6 minutter, til de får farve.
  7. Tilsæt de kogte ris, og lad dem stege med, til de er let gyldne. Vend ofte rundt i risene.
  8. Skyl ærterne, og lad dem stege med på panden, til de er møre. Smag retten til med sojasauce.
  9. Servering: Bring en gryde med vand i kog. Sænk æggene ned i gryden, og kog dem i 4 minutter, til de er blødkogte.
  10. Lad æggene afkøle lidt, og pil dem.
  11. Anret de stegte ris i dybe tallerkener, og placér et æg ovenpå. Drys med plukket koriander, og servér med sojasauce.

 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her

Fredag: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter