Aftensmad

Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære

af Camilla Zarah Lawes 8. september 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne sensommerretter. Her får du opskriften på nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære

Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære til 4 personer

Når du tilbereder kødet i tagine, samler al den gode saft sig i bunden, så du får en lækker sauce.  

INGREDIENSER

1 nakkekam (ca. 1.600 g) 1 dl grøntsagsbouillon 6 friske grønne chilier 3 stilke timian salt og friskkværnet peber  

COUSCOUSSALAT MED FENNIKEL OG PÆRE

400 g couscous 4 forårsløg 1 stor fennikel 2 pærer 1 rød peberfrugt  

URTEDRESSING

3 spsk. olivenolie 4 spsk. friskhakket persille 4 spsk. friskhakket koriander saft og fintrevet skal af ½ usprøjtet citron 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære

  1. Læg nakkekammen i en tagine eller et ovnfast fad med låg. Hæld bouillon ved. Fordel de hele chilier på toppen sammen med timian. Krydr godt med salt og peber. Steg nakkekammen i ovnen ved 180° i 1 time.   2. Couscoussalat: Kog couscous som anvist på pakken, og afkøl den. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skær fennikel og pærer i tynde skiver på langs. Bland couscous med forårsløg, fennikel og pærer. Rens peberfrugten, skær den i tynde strimler, og gem til pynt,   3. Urtedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i couscoussalaten. Pynt med peberfrugtstrimlerne.   4. Servér nakkekammen med couscoussalat som tilbehør.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips - Få opskriften her

Krydret linsesuppe med kyllingestykker - Få opskriften her

Spicy kyllingebøffer i pitabrød - Få opskriften her

Lammekølle i cider med honning - Få opskriften her