
Aftensmad
Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære
8. september 2014af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne sensommerretter. Her får du opskriften på nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære
Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære til 4 personer
Når du tilbereder kødet i tagine, samler al den gode saft sig i bunden, så du får en lækker sauce.INGREDIENSER
1 nakkekam (ca. 1.600 g) 1 dl grøntsagsbouillon 6 friske grønne chilier 3 stilke timian salt og friskkværnet peberCOUSCOUSSALAT MED FENNIKEL OG PÆRE
400 g couscous 4 forårsløg 1 stor fennikel 2 pærer 1 rød peberfrugtURTEDRESSING
3 spsk. olivenolie 4 spsk. friskhakket persille 4 spsk. friskhakket koriander saft og fintrevet skal af ½ usprøjtet citron 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peberOpskrift - sådan laver du nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære
1. Læg nakkekammen i en tagine eller et ovnfast fad med låg. Hæld bouillon ved. Fordel de hele chilier på toppen sammen med timian. Krydr godt med salt og peber. Steg nakkekammen i ovnen ved 180° i 1 time. 2. Couscoussalat: Kog couscous som anvist på pakken, og afkøl den. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skær fennikel og pærer i tynde skiver på langs. Bland couscous med forårsløg, fennikel og pærer. Rens peberfrugten, skær den i tynde strimler, og gem til pynt, 3. Urtedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i couscoussalaten. Pynt med peberfrugtstrimlerne. 4. Servér nakkekammen med couscoussalat som tilbehør.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips - Få opskriften her
Krydret linsesuppe med kyllingestykker - Få opskriften her
