nachos
Aftensmad

Nachos med græskar, krydret kylling og bønner

af Emma Martiny 10. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Mest af alt lyst til fastfood? Så er dagens ret et lige så lækkert, om end meget sundere alternativ. Her får du opskriften på nachos med græskar, krydret kylling og bønner

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hokkaidogræskar
  • olivenolie 
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 pose nachos-chips (ca. 185 g)
  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g friskrevet cheddar

TIL SERVERING

  • 2 avocadoer
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 glas rød salsa
  • ½ bundt koriander

Opskrift - sådan laver du nachos med græskar, krydret kylling og bønner 

 

Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern. Vend dem i 1 spsk. olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, indtil græskarternene er møre og let gyldne. Skær kyllingekødet i små strimler. Vend strimlerne i paprika, oregano, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, salt, peber og 1 spsk. olie i en skål. Fordel kødet i et stort ovnfast fad, og steg det i ovnen i 5-7 minutter, til det er godt brunet. Vend nachos-chips, bagte græskartern og drænede sorte bønner i fadet sammen med kødet. Fordel revet cheddar over, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til osten er gylden og smeltet. Servér med avocado skåret i skiver,

cremefraiche, salsa og frisk koriander.

 

TIP: Byt evt. græskar ud med søde kartofler.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet spaghetti med ricotta og spinat – Få opskriften her

Tirsdag: Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo – Få opskriften her

Torsdag: Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater – Få opskriften her

Fredag: Ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær – Få opskriften her