

Nachos med græskar, krydret kylling og bønner
DET SKAL DU BRUGE
- 1 hokkaidogræskar
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 pose nachos-chips (ca. 185 g)
- 1 dåse sorte bønner
- 150 g friskrevet cheddar
TIL SERVERING
- 2 avocadoer
- 1 dl cremefraiche
- 1 glas rød salsa
- ½ bundt koriander
Opskrift - sådan laver du nachos med græskar, krydret kylling og bønner
Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern. Vend dem i 1 spsk. olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, indtil græskarternene er møre og let gyldne. Skær kyllingekødet i små strimler. Vend strimlerne i paprika, oregano, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, salt, peber og 1 spsk. olie i en skål. Fordel kødet i et stort ovnfast fad, og steg det i ovnen i 5-7 minutter, til det er godt brunet. Vend nachos-chips, bagte græskartern og drænede sorte bønner i fadet sammen med kødet. Fordel revet cheddar over, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til osten er gylden og smeltet. Servér med avocado skåret i skiver,
cremefraiche, salsa og frisk koriander.
TIP: Byt evt. græskar ud med søde kartofler.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Cremet spaghetti med ricotta og spinat – Få opskriften her
Tirsdag: Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo – Få opskriften her
Torsdag: Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater – Få opskriften her
Fredag: Ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær – Få opskriften her