nachos
Aftensmad

Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

af Emma Martiny 10. maj 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Her er nachos-chips skiftet ud med tynde skiver af sød kartoffel, der bliver lækkert sprøde efter en tur i ovnen. Top med pocheret kylling og en masse mexi-lir, og du har et sundt og mættende måltid. . Her får du opskriften på nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g kyllingebrystfilet 1 l grøntsagsbouillon (så det dækker) 750 g søde kartofler 2 spsk. olivenolie 1 tsk. røget paprika 1 tsk. hvidløgspulver 1 tsk. stødt spidskommen  1 tsk. salt  100 g frosne majs 150 g friskrevet cheddar  
  LYN-SALSA 1 glas købt salsa 100 g cherrytomater   TIL SERVERING 3 forårsløg 1-2 avocadoer  1 håndfuld koriander   PRØV OGSÅ: Nachos salat  

Opskrift - sådan laver du nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

  1. Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og riv det i mindre stykker.   2. Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver, gerne i foodprocessoren. Læg skiverne i en skål, og vend dem med olivenolie, paprika, hvidløgspulver, spidskommen og salt. Fordel skiverne på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for, at skiverne ikke ligger for meget i lag. Sæt bagepladerne i ovnen i 20 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten, og saml dem derefter på én bageplade. Hæld kogende vand over majsene i en sigte, så de tør op. Fordel dem over kartoffelskiverne sammen med kyllingekødet og friskrevet cheddar. Sæt derefter bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.   3. LYN-SALSA: Hak cherrytomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa i en skål.   4. SERVERING: Pynt nachos med skiver af forårsløg, avocado og plukket koriander. Servér straks.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her