nachos
Aftensmad

Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa

21. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Her er nachos-chips skiftet ud med tynde skiver af sød kartoffel, der bliver lækkert sprøde efter en tur i ovnen. Top med pocheret kylling og en masse mexi-lir, og du har et sundt og mættende måltid. . Her får du opskriften på nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 l grøntsagsbouillon (så det dækker)
  • 750 g søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 100 g frosne majs
  • 150 g friskrevet cheddar

LYN-SALSA

  • 1 glas købt salsa
  • 100 g cherrytomater

TIL SERVERING

  • 3 forårsløg
  • 1-2 avocadoer
  • 1 håndfuld koriander

1. Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og riv det i mindre stykker.

2. Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver, gerne i foodprocessoren. Læg skiverne i en skål, og vend dem med olivenolie, paprika, hvidløgspulver, spidskommen og salt. Fordel skiverne på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for, at skiverne ikke ligger for meget i lag. Sæt bagepladerne i ovnen i 20 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten, og saml dem derefter på én bageplade. Hæld kogende vand over majsene i en sigte, så de tør op. Fordel dem over kartoffelskiverne sammen med kyllingekødet og friskrevet cheddar. Sæt derefter bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.

3. LYN-SALSA: Hak cherrytomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa i en skål.

4. SERVERING: Pynt nachos med skiver af forårsløg, avocado og plukket koriander. Servér straks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her

Læs også