Aftensmad

Muslinger med nudler og bønner

af Louisa Lorang 14. november 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er muslinger med nudler og bønner. Få opskriften her

Muslinger med nudler og bønner til 2 personer (25 min)

Ofte sælger supermarkederne virkelig flotte blåmuslinger. Eller køb dem hos fiskehandleren. Her er de dejlige muslinger i en asiatisk inspireret forklædning. VIGTIGT: Kassér alle muslinger, der ikke åbner sig under tilberedningen!   INGREDIENSER ca. 100 g nudler 1 kg blåmuslinger 2 spsk. fintsnittet ingefær 2 fed hvidløg i tynde skiver 1 stilk citrongræs 150 g grønne bønner lidt olie 1 dl hvidvin 1½ dl vand 1 rødløg i tynde både 2 spsk. fiskesauce limesaft plukket koriander 1 rød chili (eller efter smag)  i tynde strimler   Opskrift - sådan laver du muslinger med nudler og bønner   1. Kog nudlerne. Rens muslingerne, og kassér alle åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.   2. Sautér ingefær, hvidløg, citrongræs og bønner i lidt olie i en stor, varm gryde i 2-3 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne, og lad dem varme med kort. Hæld hvidvin og vand på, og lad muslingerne dampe i et par minutter eller 3-4 under låg. Ryst dem undervejs. Tilsæt løg efter 1-2 minutter. Smag væden til med fiskesauce og lime. Vend nudler i, og servér straks muslingerne med koriander og chili.   VIGTIGT: Kassér alle muslinger, der ikke åbner sig under tilberedningen!  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Hot suppe med portobello og nudler - Få opskriften her

ONSDAG: Pasta med kødboller og salvie - Få opskriften her

TORSDAG: Ristet multe med stuvede porrer - Få opskriften her

FREDAG: Vietnamesiske forårsruller med steak - Få opskriften her