Aftensmad

Muslinger med nudler og bønner

af Louisa Lorang 8. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er muslinger med nudler og bønner. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • ca. 100 g nudler
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 spsk. fintsnittet ingefær
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 stilk citrongræs
  • 150 g grønne bønner
  • lidt olie
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl vand
  • 1 rødløg i tynde både
  • 2 spsk. fiskesauce
  • limesaft
  • plukket koriander
  • 1 rød chili (eller efter smag) 
  • i tynde strimler

Ofte sælger supermarkederne virkelig flotte blåmuslinger. Eller køb dem hos fiskehandleren. Her er de dejlige muslinger i en asiatisk inspireret forklædning.

VIGTIGT: Kassér alle muslinger, der ikke åbner sig under tilberedningen!

1. Kog nudlerne. Rens muslingerne, og kassér alle åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.

 

2. Sautér ingefær, hvidløg, citrongræs og bønner i lidt olie i en stor, varm gryde i 2-3 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne, og lad dem varme med kort. Hæld hvidvin og vand på, og lad muslingerne dampe i et par minutter eller 3-4 under låg. Ryst dem undervejs. Tilsæt løg efter 1-2 minutter. Smag væden til med fiskesauce og lime. Vend nudler i, og servér straks muslingerne med koriander og chili.

 

VIGTIGT: Kassér alle muslinger, der ikke åbner sig under tilberedningen!

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

ONSDAG: Pasta med kødboller og salvie - Få opskriften her

TORSDAG: Ristet multe med stuvede porrer - Få opskriften her

FREDAG: Vietnamesiske forårsruller med steak - Få opskriften her

Lørdag: Muslingesuppe