Aftensmad

Mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør

af Louisa Lorang 14. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk. fintrevet økocitronskal
  • 100 g honning
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 400 g skalotteløg, gerne bananskalotteløg

ENDVIDERE

  • 1 svinemørbrad, ca. 500-600 g
  • olie til stegning
  • salt og peber

SMØR

  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. finthakket salvie
  • salt

TILBEHØR

  • ristede kartofler
  • salat

1. Kom citronsaft, citronskal, honning og eddike i en kasserolle, og lad det simre, til honningen er smeltet.

2. Skær løgene i kvarter, og kom dem i kasserollen. Lad dem simre i 5-8 minutter. Tag gryden af varmen, og lad løgene trække i lagen indtil servering.

3. Puds mørbraden (rul den evt. stramt i film dagen i forvejen). Skær 4 flotte bøffer, brug i alt ca. 300-400 g (OBS: Gem resten af mørbraden til fredag). Steg bøfferne i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.

4. Rør smørret med eddike og salvie; smag til med salt, og servér bøfferne med syltede løg, salviesmør, ristede kartofler og salat.

TIP: Eddiken kan være svær at få ind i smørret. Kommer det hele ikke med, er det helt o.k. Ekstra salviesmør kan fryses.

Få indkøbslisten til hele ugen her