Aftensmad

Mørbradbøffer med krydrede blommer

19. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Julefrokosten: Prøv disse lækre, møre og smagfulde mørbradbøffer og giv julefrokosten ekstra fylde

Mørbradbøffer med krydrede blommer

(Tid: 10 min. + Bagetid: 40 min.)

Ingredienser til mørbradbøffer med krydrede blommer

2 svinemørbrader a 600-700 g1 spsk madolie2 spsk smørSalt, peber

Krydrede blommer:1 kg sveskeblommer1 dl balsamicoeddike200 g muskovadosukkerFriskkværnet peber1 stjerneanis4 allehånde4 kardemommefrø10 rosa peberkorn

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

Fremgangsmåde til mørbradbøffer med krydrede blommer

Tilbered først blommerne: Vask og del blommerne i halve og fjern stenene. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, hæld eddike over, og drys med sukker og alle krydderierne.

Bag blommerne ved 175 grader i 40 min.

Tag dem ud af ovnen og vend dem rundt i stegemarinaden.

Afpuds dine mørbradbøffer for sener og fedt, del dem i 2 cm tykke bøffer.

Steg dine mørbradbøffer i lidt olie og smør, krydr godt på begge sider med salt og peber og servér med de krydrede blommer og rugbrød.

LÆS MERE: Du kan gøre mørbradbøffer ekstra julet og servere dem med appelsinsauce, se opskriften her

Find flere opskrifter i vores galleri nedenfor!