mørbrad
Aftensmad

Mørbrad til middag og 2 lækre til madpakken

5. september 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Steg en ekstra mørbrad, når du alligevel er i gang med aftensmaden, og brug den i overordentligt lækre frokostserveringer dagen efter. Her får du en aftensmadsret og forslag til to madpakker af de gode rester.

Asiatisk salat med svine-mørbrad og koriander

  Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter Antal personer: 2   2 svinemørbrader (den ene skal bruges til madpakker) salt og friskkværnet peber lidt olie til stegning 2 små hjertesalater 10 cherrytomater ½ agurk 5 forårsløg ½ pakke sugarsnaps friske krydderurter, f.eks. koriander, mynte og persille   ASIATISK VINAIGRETTE 1 rød frisk chili 2 forårsløg saft af 2 limefrugter 1 spsk. sukker 3 spsk. sojasauce 2 spsk. olivenolie 2 cm frisk ingefær   TILBEHØR kogte ris eller nudler 2 limefrugter  

Opskrift - sådan laver du asiatisk salat med svinemørbrad og koriander

  1. Tænd ovnen på 180°. Krydr mørbraderne med salt og peber, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Steg mørbraderne færdige i ovnen, det tager ca. 15 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter, og skær dem så i tynde skiver. Gem halvdelen af kødet til madpakker.   2. ASIATISK VINAIGRETTE: Rens og hak chili og forårsløg fint. Rør limesaft sammen med sukker, sojasauce og olie. Bland chili og forårsløg i sammen med fintrevet ingefær.   3. Skyl og pluk hjertesalater. Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Rens og hak forårsløg fint. Anret det hele på et fad sammen med skyllede sugarsnaps. Fordel kødet ovenpå. Hak krydderurterne fint, og drys dem over. Servér salaten med en skål nykogte ris eller nudler, asiatisk vinaigrette og halverede limefrugter, så man selv kan dryppe mere limesaft på.   PRØV OGSÅ: Mørbrad med bagte rabarber og chili  

Æggewraps med kød og grønt

  Tid: 20 minutter Antal personer: 2   DET SKAL DU BRUGE 4 æg 1 spsk. hvedemel 1 dl mælk salt og friskkværnet peber lidt olie til stegning   FYLD 1 hjertesalat ½ agurk 200 g stegt svinemørbrad 1 håndfuld rødbedespirer eller lucernespirer 1 bakke karse

 

Opskrift - sådan laver du æggewraps med kød og grønt

  Rør æg, mel og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Steg ¼ af dejen i lidt olie på en slip let-pande, til den er fast, vend, og lad den få lidt farve. Gentag med resten af dejen, så du får 4 wraps.   FYLD: Skyl og tør hjertesalaten. Skyl agurken, halvér den på langs, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver. Fordel salat, svinemørbrad skåret i skiver, agurk, rødbedespirer og karse på de 4 wraps, og rul dem sammen omkring fyldet. Pak rullerne stramt ind i madpapir.   PRØV OGSÅ: Wraps med grøntsagsfyld og kylling  

Cup noodles med mørbrad

  Tid: 10 minutter Antal personer: Madpakke til 2   DET SKAL DU BRUGE 1 fed hvidløg 1 frisk chili 50 g shiitakesvampe 2 forårsløg 1 gul peberfrugt 2 tsk. hønsebouillon-pulver 2 tsk. sojasauce saft af 1 limefrugt 150 g stegt svinemørbrad 100 g tynde risnudler frisk koriander 2 store patentglas  

Opskrift - sådan laver du cup noodles med mørbrad

  Pil og riv hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Rens og hak forårsløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Fordel bouillonpulver i patentglassene, og fordel hvidløg, chili, sojasauce og limesaft i glassene. Læg tynde skiver af svinemørbrad i hvert glas, og læg de ukogte risnudler ovenpå. Fordel forårsløg, peberfrugt og svampe i glassene, top med plukket koriander, og luk glassene til. Når madpakken skal spises, skal du fylde glasset op med kogende vand, lukke låget til (uden at spænde) og lade det trække 3-4 minutter, før du nyder dine hjemmelavede cup noodles.   PRØV OGSÅ: Stegte nudler med rejer, svampe og peanuts