Mørbrad med røde linser
Aftensmad

Mørbrad med røde linser

26. november 2013
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Svinemørbrad serveret med røde linser med tomat er super lækkert. Mørbrad skal kun have ganske kort tid i ovnen, så den ikke bliver tør.

De røde linser er tilberedt med dåsetomater og semi-dried tomater, som giver en skøn smag. Server med smuldret feta ved siden af din mørbrad.

Mørbrad med røde linser

Tid: Ca. 45 min.

Det skal du bruge til mørbrad med røde linser:

1 svinemørbradSalt, peberSmør og olivenolie til stegning1 lille løg2 fed hvidløg½ dåse hakkede tomater5-6 semi-dried tomater1½ dl røde linser50-75 g fetaPersille

Er du helt vild med svinemørbrad? Så prøv denne opskrift på helstegt mørbrad med løg og champignoner

Sådan laver du mørbrad med røde linser

Afpuds din mørbrad, drys med salt og peber og brun den på en pande i smør og olie. Læg svinemørbraden i et ovnfast fad og indstil ovnen på 225 grader.

Hak løg og hvidløg og damp i lidt olie i en gryde. Rør de to slags tomater, linser og 1 dl vand i gryden. Krydr med salt og peber og lad linserne simre under låg i ca. 15 min.

Sæt mørbraden i ovnen i ca. 12 min., til den er let rosa indeni.

Hæld lidt mere vand ved linserne, hvis de koger helt tørre. Smag til og server til mørbraden, drysset med smuldret feta og lidt persille.

Server svinemørbraden med røde linser som en god hverdagsluksusret.

Lav svinemørbrad på en ny måde: Burger med baconsvøbt svinemørbrad. Opskriften får du her

Skal det være chokolade til dessert? Her får du 25 fristende opskrifter med chokolade: