https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1402-mad-fredag.jpg
Aftensmad

Mørbrad med krydret citron-couscous

9. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Ugens fredagsopskrift er mørbrad med krydret citron-couscous. Få opskriften her

Mørbrad med krydret citron-couscous til 4 personer

Et strejf af Mellemøsten til svinemørbraden. Couscoussen får et frisk løft med citron og kanel. INGREDIENSER 1 svinemørbrad, afpudset 3 myntestilke 25 g pinjekerner skal af 1 citron, usprøjtet salt og friskkværnet peber CITRONCOUSCOUS 600 g couscous 4 forårsløg 1 rød peberfrugt 4 persillestilke 4 korianderstilke skal af ½ citron, usprøjtet 1 tsk. kanel 1 tsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber MYNTEOLIE 2 dl rapsolie 10 spsk. friskhakket mynte salt og friskkværnet peber Opskrift - sådan laver du mørbrad med krydret citron-couscous 1. Brun mørbraden på alle sider. Hak mynte og pinjekerner fint, og bland det med fintrevet citronskal, salt og peber. Rul mørbraden i blandingen, og sæt den i ovnen ved 180° i 20 minutter. 2. Citroncouscous: Tilbered couscous som anvist på pakken, og afkøl. Rens forårsløg, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl peberfrugten, og skær den i små terninger. Bland det hele i couscoussen med finthakket persille og koriander, fintrevet citronskal og krydderierne. 3. Mynteolie: Bland olie med friskhakket mynte, og krydr med salt og peber. Vend mynteolien godt sammen med couscoussalaten. Anret salaten, og pynt evt. med friske korianderblade. UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingelår med fennikelsalat - Få opskriften her

Burger på naanbrød med mynteyoghurt - Få opskriften her

Nudler med sojamarineret oksekød - Få opskriften her

Jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat - Få opskriften her

Læs også