mørbrad
Aftensmad

Mørbrad a la creme med friteret persille

4. april 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Mørbrad, svampe, fløde og sprød persille får dig helt ned i gear og helt op i smagshimlen. Her får du opskriften på mørbrad a la creme med friteret persille

Mørbrad a la creme med friteret persille

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Udblødningstid, morkler: 15 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 svinemørbrad, afpudset for sener salt og friskkværnet peber olie til stegning  
  SVAMPE A LA CREME 10-15 g tørrede morkler (el.a. tørrede svampe) 1 skalotteløg 250 g champignoner 15 g smør + 1 spsk. olie til stegning 3 kviste timian 2½ dl piskefløde salt og friskkværnet peber skal og saft af 1 usprøjtet citron   FRITERET PERSILLE 3 dl smagsneutral olie til friturestegning 15 stilke bredbladet persille   TIL SERVERING rød radicchio   PRØV OGSÅ: Mørbrad i parmasvøb  

Opskrift - sådan laver du mørbrad a la creme med friteret persille

  1. Tænd ovnen på 180°. Krydr mørbraden godt med salt og peber. Brun den på en varm pande med en smule olie. Steg svinemørbraden færdig i ovnen i 15 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, før du skærer den i skiver.   2. SVAMPE A LA CREME: Læg de tørrede morkler i en skål, hæld 3 dl kogende vand over dem, og lad dem trække i 15 minutter. Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Smelt smør og olie på en pande, tilsæt løgog champignoner, og steg, til svampene har fået en smule farve. Tilsæt timian, de udblødte morkler samt vandet, de har trukket i. Lad saucen simre, til vandet næsten er kogt væk. Hæld fløden på, og lad den koge ind til ca. halvdelen. Smag til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft.   3. FRITERET PERSILLE: Varm olien op i en stor gryde, til den er helt varm og syder, når du stikker en træpind i den. Fritér persillen, lidt ad gangen. Vær opmærksom på, at olien sprutter meget, fordi persille har et højt vandindhold.   4. SERVERING: Servér skiver af mørbrad overhældt med svampe a la creme, skyllet radicchio og friteret persille.   PRØV OGSÅ: Pasta med svampe og parmesan