Mørbrad med grøn karry
Aftensmad

Mørbrad i grøn karry

af Emma Martiny 19. februar 2020
foto Winnie Methmann.
Grøn karry laves ofte med kylling, men den lækre thailandske ret smager også skønt med mørbrad. Her får du opskriften på mørbrad i grøn karry.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 svinemørbrad
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 2 tsk. smagsneutral olie til stegning
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 broccoli
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 limefrugt
  • 3 spsk. fiskesauce

TILBEHØR:

  • 4 dl sorte ris

TIL SERVERING:

  • 2 spsk. kokosflager
  • 1 håndfuld frisk basilikum (gerne thai-basilikum)

Opskrift - sådan laver du mørbrad i grøn karry

  TILBEHØR: Kog de sorte ris efter anvisningen på pakken.   Puds mørbrad for sener, og skær den i skiver på 1½ cm. Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt mørbradskiver, og brun dem godt på alle sider. Hæld kokosmælk på, og lad retten simre i 10 minutter. Skyl broccoli, del den i små buketter, og lad den koge med i gryden, til den er mør. Afdryp bambusskud, og lad dem varme med i retten. Smag til med limesaft og fiskesauce.   SERVERING: Anret de sorte ris i skåle, og top med grøn karry, kokosflager og basilikum.   Få indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelmad med bacon og mandler

Onsdag: Quiche med røget laks

Torsdag: Græskarsuppe med sorte ris

Fredag: Chili con kylling